Selecteer een pagina

Traject opgroeien & opvoeden

Alle ouders ervaren tijdens het opvoeden en opgroeien van hun kind wel eens problemen of hebben zorgen. Dat kan bijvoorbeeld gaan over bepaald gedrag, eten en slapen, structuur bieden, grenzen stellen, of juist loslaten. Het opgroeien en opvoeden van kinderen gaat namelijk niet vanzelf. Meestal komen ouders en kinderen samen tot een oplossing. Het kind groeit op zonder noemenswaardige problemen.

In sommige situaties is dit echter niet het geval, bijvoorbeeld als je kind extra zorg, begeleiding of aandacht nodig heeft; als je kind sociaal, emotioneel of met zijn gedrag vastloopt; of als je als ouder of gezin een moeilijke of emotionele periode doormaakt waardoor de balans eruit is. Dagelijkse gebeurtenissen kosten dan meer moeite en het is lastig om positief te blijven. In een dergelijke situatie kan het prettig zijn dat iemand meekijkt en meedenkt hoe dit aan te pakken en te veranderen.

Praktijk Tatoran biedt verschillende vormen van therapie en begeleiding aan kinderen, jongeren en hun ouders. We zijn er zowel voor ouders met vragen over opvoeden en opgroeien, als voor gezinnen met een kind met hulpvragen rondom zelfvertrouwen, weerbaarheid, gedrag, emoties en omgang met anderen.

Kinder- en jeugdtherapie

Cognitieve gedragstherapie

Is je kind snel afgeleid, druk of chaotisch? Klaagt het over een vol hoofd? Of kan het moeilijk omgaan met emoties of stress? Dan kan deze therapie het “denken, voelen en doen” verbeteren.

EMDR behandeling

Begeleiding ouders & gezin