Kosten

Aanmelding met een bepaling of verleningsbeschikking jeugdzorg

Onze praktijk heeft een erkenning als specialistisch zorgaanbieder voor de regio’s Hart van Brabant (HvB), West-Brabant-Oost (WBO) en West-Brabant-West (WBW). Kinderen- en jongeren met een bepaling of beschikking afgegeven door een huisarts, kinderarts, (gezins)voogd (JBB) of jeugdprofessional (sociaal-, wijkteam/CJG) kunnen bij ons terecht voor behandeling. De kosten worden dan door de gemeente vergoed. Dit geldt voor de volgende gemeenten:

HvB: Gilze-Rijen, Dongen, Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Tilburg, Goirle, Heusden, Hilvarenbeek, Loon Op Zand, Oisterwijk, Waalwijk

WBO: Aalburg, Breda, Drimmelen, Geertruidenberg, Oosterhout, Werkendam, Woudrichem

WBW : Bergen Op Zoom, Etten-Leur, Haldeberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht, Zundert

Aanmelding op eigen initiatief

Ouders kunnen ook zichzelf aanmelden voor therapie en/of ouderbegeleiding, soms op advies van school, huisarts of een betrokken hulpverlener. Een formele verwijzing is in deze situatie niet nodig. Je ontvangt aan het eind van elke maand een factuur van de verrichte werkzaamheden. Deze factuur kan gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar indien deze onze behandeling (deels) vergoedt. Verschillende ziektekostenverzekeraars vergoeden de behandeling gedeeltelijk, indien aanvullend verzekerd voor alternatieve geneeswijzen. De vergoeding wordt toegekend op basis van het geregistreerd lidmaatschap van de beroepsverenigingen RBCZ/TBCZ en NVPA of FVB . Op de factuur staan alle benodigde gegevens vermeld. We raden aan zelf van tevoren bij de zorgverzekeraar te informeren of je hiervoor in aanmerking komt.

 

 

Aanmelding met een PGB-indicatie

Voor kinderen waarbij een diagnose vanuit de DSM is vastgesteld, bestaat de mogelijkheid om een PGB in te zetten voor de gemaakte kosten. Ouders kunnen met het Persoons Gebonden Budget zelf de zorg bij ons inkopen. Of een kind voor een PGB in aanmerking komt en de hoogte daarvan, wordt, vanaf 1 januari 2015, beoordeeld door de gemeente.